Lifestyle

Calatorie in jurul pamantului in 30 de secunde

Calatorie in jurul pamantului in 30 de secunde

Da, in 30 de secunde. In jurul instalatiei Gaia realizata de Luke Jerram din cadrul festivalului Lights On Romania.
Anul trecut stateam sub clar de luna in plina zi, iar anul acesta admiram Pamantul. E un proiect fascinant, interesant si care ar trebui sa trezeasca responsabilitatea in noi. Asta daca nu ati facut-o deja.  Din punctul meu de vedere, privind imensa instalatie luminoasa, ar trebui sa constientizam ca lumea nu ar mai putea arata asa daca nu suntem resposabili pentru a proteja natura.

Suntem niste oameni mici in aceasta imensitate care este casa noastra, iar daca am face fiecare dintre noi cate putin zi de zi, am contruibui la intreg si la binele tuturor. Vazand instalatia cu ochii mei a starnit in mine un amalgam de sentimente.

Ca putem fi aici si maine nu. Ca dupa modelul nostru ar putea sa se ghideze si altii.

Ca daca facem bine, se intoarce inzecit spre noi. Si spre binele colectivitatii.

Ca fiecare suntem pe planeta aceasta cu un scop pe care avem sa il indeplinim pe zi de trece. Sunt milioane de oameni in jurul nostru si prin faptul ca suntem aici si ca ne intalnim este un privilegiu. Este un privilegiu ca suntem acum aici si suntem datori sa ne bucuram zi de zi de lucrul acesta.

Mi-am adus aminte de bucket list-ul pe care il am pentru viata aceasta si cu ocazia aceasta il impartasesc pentru prima data cu voi:

  • aurora boreala din toate tarile nordice
  • Portugalia, Elvetia, Stramtoarea Gibraltar si Maroc
  • India, Cuba, Mexic
  • Filipine, Hawaii
  • Arashiyama, Padurea de Bambus din Japonia

Sunt doar cateva locuri de pe bucket list-ul me pe care imi doresc extrem de mult sa le vizitez in aceasta viata minunata, insa pana atunci am facut calatoria de 30 de secunde in jurul instalatiei Gaia de Like Jerram. Imi doresc sa imi indeplinesc visul si sa calatoresc cat mai mult in lume, asa ca eu incep sa imi fac datoria de azi, de acum ca sa pot recicla si sa consum mai putin. Hai sa fim mai buni cu noi si mai buni cu lumea in care traim.

P.S. Instalatia se gaseste in incinta The Office Cluj-Napoca pe tot parcursul Festivalului Lights ON.

Photo Credits: Stefana Palade/ Lensis Photography

 

Lasă un răspuns