Recomandari, Travel

Recomandari de locuri cu view superb in Barcelona

Mergi pentru prima data in Barcelona si cauti locuri cu un view superb? Am pentru tine cateva recomandari importante care te vor ajuta sa strabati tot orasul ca sa ajungi la ele, si cu ocazia aceasta vei putea sa vizitezi si alte obictive importante in drumul tau.

Prima oprire Plaza Espanya. Aici avem cateva obiective importante pe care nu le putem rata. Palatul Montjuic unde se afla celebrele Fantani Magice, Gradina de cactusi care se afla langa Palatul Montjuic, Muzeul de Arta Catalana si nu in ultimul rand, Las Arenas.

Gradinile de cactusi  Mossen Costa i Llobera de la Montjuic sunt printre cele mai mari gradini de cactusi din Europa, intinzandu-se pe o suprafaţă de 6 hectare. Cuprind aproximativ 800 de specii de cactusi si alte plante suculente, provenind din toata lumea, si in plus ofera un view spre mare extrem de frumos.

Fantanile Magice sunt creatiile lui Carlos Buigas. Aici regasim spectacolele de apa, lumina si culoare, sincronizate pe piese muzicale celebre. Fiecare reprezentatie incepe seata in jului orei 22 si dureaza intre 10 si 14 minute si se reia din 30 in 30 de minute in perioada estivala sau de sarbatori. Spectacolul de lumini de duce intr-o alta lume acompaniat de muzica clasica.

Am vizitat deja cateva puncte importante de pe lista si cu siguranta ni s-a facut sete sau foame. Ne oprim la Las Arenas unde avem un view incantator la 360 de grade unde pe langa faptul ca putem admira panorama incredibila, avem ocazia sa gasim si o multime de restaurante cu mancare si bautura buna la inaltime.

Las Arenas de Barcelona este a doua recomandare de pe lista mea. Arenele au fost construite intre anii 1889 si 1900, fiind initial Placa de Toros de les Arenes, corida din Barcelona. Cladirea a fost proiectata de arhitectul catalan August Font i Carreras si are o intrare in forma de potcoava decorata cu bucati de gresie colorata. Este o fosta arena unde se organizau coride, transformata intr-un complex comercial.

Ajungem in Port Vell unde se sfarseste si Las Ramblas. Daca sunteti cu masina nu va faceti probleme pentru ca sunt o multime de parcari subterane langa toate aceste obiective mentionate de mine, iar daca nu, transportul in comun are harta si semnalizare sonora la fiecare statie care sa va ghideze.

Ca sa ajungem in port, mai putem vizita Las Ramblas, asa cum am spus, dar si Sagrada Familia. Primul lucru care ne intampina in port, este statuia lui Cristofor Columb, un alt obiectiv important de pe lista. Din port puteti inchiria barcute sau puteti merge cu tur ghidat cu grupul pe mare unde durata cea mai mica este de minim 30 de minute.

Statuia lui Cristofor Columb, ne intampina la finalul Las Ramblas catre port si a fost construita in 1888 in locul unde Cristofor Columb s-a intors din America, dupa primul voiaj in anul 1493.

Apoi daca nu ati facut suficient shopping, gasiti Mall-ul Maremagnum. Poate ma veti judeca pentru ca l-am trecut pe lista de obiective, insa in incinta acestui mall gasiti un restaurant cu o terasa superba care are view direct catre mare unde puteti admira toate ambarcatiunile si vapoarele, dar si un apus incredibil. Desi pare o locatie pe care nu ati lua-o in calcul, acest restaurant poate fi chiar o locatie cu un cadru romantic pentru tine si perechea ta. Restaurantul se numeste Miradoalmar Barcelona.

Un apus spectaculor poate fi admirat si de la Tibidabo. Cel mai inalt punct din Barcelona, care se in afara orasului. Aici gasim si un parc imens de disctractii cu o sumedenie de atractii atat pentru cei mici, cat si pentru cei mari.

Acestea au fost recomandarile pe care am tinut neaparat sa le scriu pentru voi din Barcelona. Sunt in cautare de locuri cu vederi superbe si sunt sigura ca si voi, asa ca daca planuiti sa ajungeti in Barcelona, mai sus aveti un cateva indrumari de unde va puteti continua lista de obiective turistice. Nu uitati sa incercati mancarea cu specific catalan acompaniata de un pahar de vin bun sau de sangria.

Sper sa va fie de folos acest articol si va multumesc pentru fiecare vizita!

Lasă un răspuns