Outfits

Mix and match

IMG_4466

IMG_4464

Iubesc piesele vestimentare care rezista in timp si nu se demodeaza.
Sa mai fie una si aceeasi piesa must-have si “timeless” atunci chiar e o adevarata “iubire” la mijloc pentru mine.

Da, asa este, despre trench vorbim azi si despre povestea lui.
In garderoba mea am doua modele de trench-uri si nu ma plictisesc niciodata de ele.

 

Pana sa vorbim de cum le purtam si de combinatiile pe care le putem face cu trench-urile, va invit sa ne intoarcem putin in timp si sa vedem cum a ajuns aceasta piesa vestimentara de neinlocuit.

IMG_4462

Stiati ca mai demult trench-ul se purta pe post de pelerina de ploaie si ca prima data a fost purtat la sfarsitul primului razboi mondial si in cel de-al doilea razboi mondial?

Ceea ce stiati cu siguranta este ca trench-ul a fost inventat de Casa de Moda Burberry si ca Thomas Burberry este parintele trench-urilor pe care il purtam in trecerea dintre toamna si iarna sau trecerea dintre iarna si primavara.

Va spuneam mai sus ca trench-urile erau purtate de britanici pe post de pelerine de ploaie pentru ca acestea erau construite dintr-un material impermeabil. Dupa incheierea razboaielor britanicii nu au renuntat la aceste pardesie si au inceput sa le foloseasca si in viata de zi cu zi schimband doar cateva detalii fata de modelele anterioare.

De atunci au trecut peste 100 de ani, mai exact 136 de ani si toata lumea poarta aceste trench-uri fie ca ploua sau nu, fie in acea perioada dintre sezonul rece si cel cald.

IMG_4459

Este o piesa vestimentara la care nu as renunta niciodata pentru ca ma face sa ma simt chic chiar daca nu port pantofi cu toc sau rochie in acel moment.

Avem o multime de posibilitati pentru a-l purta cu conditia sa nu facem din aceasta piesa vestimentara “timeless” una mult prea casual.

Eu am purtat trench-ul cu aceasta tinuta intr-o zi in care am mers la facultate si care a fost foarte agitata pentru mine. Eram foarte sigura ca va ploua, dar vremea a tinut cu noi si nu a fost o zi mohorata numai bine pentru a-mi duce la bun sfarsit toate activitatile.
Trebuie sa fiu sincera si sa va marturisesc ca momentan nu imi permit sa am un trench de la aceasta casa de moda care l-a inventat, insa le port pe cele de la Mango sau H&M care sunt mult mai accesibile buzunarului meu.

Niciodata nu voi purta trench-ul cu altceva decat cu pantofi cu toc, balerini, sau botine pentru ca mi se pare o piesa care impune o tinuta sa-i spunem mai altfel decat una foarte casual.

IMG_4463

Cu siguranta atunci cand veti purta un trech nu veti da gres si o sa va faca sa va simtiti ca aveti lumea la picioare mai ales daca purtati si pantofi cu toc.

Voua ce va place la trench-uri si cum le purtati?

Sper ca v-a fost folositor acest articol si sper sa va simtiti si voi chic tot timpul nu numai cand aveti o tinuta in care purtati un trench.

alb

Lasă un răspuns