Beauty

Par cu volum si usor de aranjat


Cum obtinem un par cu volum si usor de aranjat?

De cand mi-am fcut schimbarea look-ului imi e mult mai usor sa imi aranjez parul. De cele mai multe ori apelez la trucuri cum ar fi: uscatul parului si capul in jos, aplicatul mastilor cat mai des. Insa sincera sa fiu aceste lucruri nu mai sunt trucuri, ci fac parte din rutina mea.

Nu sunt o priceputa intr-ale parului. O sa fiu sincera inca de la inceput. Cu make-up-ul e diferit, insa cu parul e o intreaga poveste… Parul meu e unul fin si subtine, insa e extrem de des si asta inseamna ca sta foarte putin cu volum. Se ingrasa des si uneoridevine lipit de cap. Din primi ani de cand am decis sa imi fac tunosarea bob, adica acum 4-5 ani, am aflat de pudra de volum.

Ce face aceasta pudra de volum?
Se aplica la radacina parului si se maseaza usor pana se absoarbe. Aceasta da un efect parului ca si cand ar fi tapat, insa e mult mai natural. Eu o folosesc pe aceasta de la Matrix de u an de zile si sunt super multumita de ea. Atentie insa ca se aplica doar in momentul in care parul e curat si uscat si se aplica doar o data in cantitati mici. Daca aplici in fiecare zi iti poate dauna scalpului pentru ca il usuca foarte tare. Frecventa de aplicare e doar atunci dupa ce iti speli parul dupa ce l-ai uscat. Atat. Apoi urmezi pasii de coafare cu pudra de folum doar dupa fiecare spalare pe par. Pe mine ma ajuta mult pentru ca avand parul gras pudra de volum absoarbe sebumul si castig inca o zi in plus cu parul curat si cu volum.

Ce mai folosesc pe langa pudra de volum? Samponul uscat. Preferatul meu e acesta de la Batiste pentru volum. Eu ii spun cel in varianta mov pentru ca e mai usor de recunoscut. Niciodata nu ameste samponul uscat si pudra de volum. Aplic in cantitati mici la radacina si masez usor scalpul. Aplicarea se face la o disctanta cat mai mare de par si niciodata aproape de radacina.

Vreau sa va povestesc aceste lucruri si sa va atentionez pentru ca sunt produse mult iubite atat de mine cat si de alte femei, insa daca le folosim in exces, acestea pot dauna grav scalpului. Totul cu masurasi toata lumea e fericita.

Pe langa aceste doua produse, mai folosesc fivul uneori pentru aranjare si ondulatorul conic pe langa placa de indreptat parul. Colectia mea de aranjare a parului camatat curinde si cred ca e suficient. Mai ales daca sunt multumita de aceste produse. E important sa iti cunosti gustutile, ce te avantajeaza, dar si ce ii face bine scalpului tau. Daca ceva nu merge bine, poti rari aplicarea.

Nimic nu se compara cu un par curat si plin de volum. Eu ador acest look. E simplu si mereu atrage atentia. Practic ce fac eu e mai mult o usoara stilizare decat o aranjare propriu zisa. Insa cu produsele de mai sus mentionate viata mea e mult mai usoara. Cu aplicari moderate, bineintelle, oentru ca si eu am avut probleme cu scalpul. Insa cred ca un mix corect de produse ne poate salva atat scalpul cat si look-ul.

Photo: Lensis Photography/ Stefana Palade

Lasă un răspuns