Events

Premiera filmului “Billion Star Hotel”

IMG_4830

Am fost la premiera filmului “Billion Star Hotel” si va marturisesc in cel mai sincer mod posibil ca m-a facut sa ma gandesc si sa meditez la foarte multe lucruri dupa ce l-am vizionat.

Filmul incepe cu descrierile personajelor intr-o maniera comica alaturi de niste ilustratii foarte simpatice care te duc cu gandul ca vei rade foarte mult in timp ce se difuzeaza filmul, insa nu e asa. Nu degeaba a fost numit la nivel international o “dramedie” romaneasca. Fimul prezinta o realitate cruda pe care de multe ori refuzamsa o vedem sau sa o constientizam intr-un mod comic pe alocuri, de aici si termenul de “dramedie”.

Filmul, in regia lui Alecs Nastoiu, prezinta povestea unui baiat abandonat care invata tot ce are nevoie sa stie pentru a fi pregatit pentru cand va fi mare de la Tata Rudi, in rolul principal, un fel de mentor care ii povesteste baiatului despre cei trei oameni ciudati care intre tmp au devenit prieteni.
Povestile celor trei: Sica Generalu’, Panait Surdu si Arthur Popescu, sunt de fapt povestile a mii si mii de oameni care au greutati, sunt abandonati, ignorati sau pur si simplu soarta nu le-a zambit niciodata, asa ca mesajul filmului este acela de a ne face sa fim constienti de ceea ce avem, sa pretuim totul, sa ii ajutam pe cei din jurul nostru si sa ii zambim vietii pentru ca si ea ne va zambi noua.

IMG_4850

IMG_4847

Motto-ul cu care a inceput filmul mi-a ramas intiparit in minte si am tinut neaparat sa il mai scriu aici inca o data in cazul in care nu se vede clar in poza de mai sus.

“Sa iubim pe semenii nostri ca pe noi insine, sa masuram pe altii cu masura cu care ne masuram pe noi, sa pretuim lucrurile si nevoile prin cele ale noastre. Cand le vom dori ceea ce ne dorim noua si cand ii vom feri de ceea ce ne ferim noi, atunci vom implini legea adevaratei iubiri.” Confucius

Filmul are un mesaj puternic care te face sa meditezi ca sa il poti intelege o data, iar apoi meditezi asupra lucrurilor din viata ta inca o data.

E genul de film care iti pune mintea la contributie, vorba aceea, sa incerci sa descoperi singur raspunsurile la intrebarile pe care inevitabil le ai la sfarsitul filmului.

“Billion Star Hotel” este un film cu atatea povesti cati spectatori are, o spun chiar realizatorii filmului si am inteles de ce spun asta abia la sfarsit.

Va recomand cu caldura sa mergeti sa il vedeti pentru ca merita tot timpul pe care il daruiti vizionarii mai ales ca filmul este si castigatorul mai multor premii la numeroase festivaluri internationale de film.

IMG_4842

IMG_4858

Sper ca v-am facut curiosi si va doresc vizionare placuta la film!
Va imbratisez cu drag!

alb

Lasă un răspuns