Beauty

Black Opium – YSL, parfumul meu de suflet

Black Opium – parfumul meu de suflet

Yves Saint Laurent sau YSL este casa mea favorita de parfumuri, iar Black Opium este parfumul meu semnatura.

In articolul de azi o sa va povestesc de ce este parfumul meu de suflet dar si despre cartea parfumurilor.

Sa incepem cu Cartea parfumurilor. A gasit-o intamplator intr-un anticariat si ceva m-a atras catre ea. Imi cumparasem deja o carte si voiam sa plec, insa m-am intors ca si cand ma striga ceva. M-am indragostit iremediabil de ea si nu am mai lasat-o din mana. Este genul acela de carte care te transpune intr-o alba lume si iti trezeste toate simturile. E ca o comoara unde atunci cand o deschizi gasesti detalii pretioase parfumurile celebre si creatorii lor.

Iar daca vorbim de trezitul simturilor, exact asa simt eu cand port parfumul Black Opium. Ma simt invaluita de o armura ce imi da incredere si forta. Orice as purta ma simt eleganta, iar daca am o stare mai proasta, e suficient sa port parfumul ca imi revin.

E genul acela de parfum care atunci cand il porti si intrii intr-o incapere, toti de acolo vor stii ca ai ajuns fara sa te vada.

De ce spun ca e parfumul meu de suflet?

Pe langa toate cele enumerate mai sus, e parfumul pe care il impart cu mama  mea. De fapt cu ea eram cand l-am gasit si cumparat pentru prima oara. Dupa putin timp si l-a cumparat si pentru ea, iar de fiecare data cand suntem acasa e suficient sa avem unul si il impartim… Stiti voi, treburi de fete.

Nu e nici o coincidenta faptul ca vorbim de treburi de fete – mama si fiica, pentru ca weekendul acesta este rezervat si plin cu cadouri de 8 Martie si povestilor ce ne apropie.

Mereu cand pot imparti ceva cu mama ma super bucura. Atunci cand ea poarta o bluza de la mine si eu fur ceva de la ea. Sau cand o machiez si apoi ne parfumam amandoua cu Black Opium de la YSL. Cred ca e printre singurele momente cand nu ma deranjeaza ca cineva s-a parfumat cu acelasi parfum ca si mine pentru ca e vorba de mama.

Revenim putin la Cartea Parfumurilor

Aici este descrisa povestea primului Opium creat de Yves Saint Laurent.
In carte regasim un anume prim-minustru al unul stat din Australia care s-a ingrozit atunci cand a auzit de acest parfum, iar insusi creatorul, Yves Saint Laurent, s-a amuzat teribil la aflarea vestii. Yves se bazeaza pe intuitia lui si crede ca reactia prim-ministrului este fireasca pentru ca parfumul e extrem de pasional si ca nu oricine il poate purta.

Opium este o aventura dincolo de gratii, imbatatoare, plina de suspans si extrem de sofisticata. Ca o tigroaica invincibila si neinfricata. Nici nu-i de mirare ca l-a speriat de moarte pe prim- ministru.

Opium este facut sa-si afle locul numai printre vapai arzatoare – auriu, aramiu, rosu, purpuriu, argintiu sau negru stralucitor. – – paragraf extras din carte.

De-a lungul timpului parfumul s-a schimbat si a capatat diferite forme si note de varf, insa a ramas la fel de pasional si de seducator.

Asa cum spuneam si mai sus YSL este casa mea preferata de parfumuri.  Daca Black Opium nu este pe gustul vostru, mai puteti incerca noutatea casei Yves Saint Laurent. Este vorba de Yves Saint Laurent Libre lansat la finele anului trecut. Va poate crea acea legatura pe care o am eu si mama mea atunci cand impartim parfumul.

 

Lasă un răspuns