Interviuri

Interviu Madalina Zlamparet, designer Sinestezic: La 15 ani am creat prima rochie de seara

Știm deja că orice femeie își dorește rochii unicat. Nimeni nu vrea să apară la un eveniment de ocazie cu o rochie cu care să mai fie și altcineva îmbrăcată. Dar să mai ai rochii unicate și cu un imprimeu cu ilustrații pictate in acuarelă pe hârtie mi se pare un vis… ca o gradină cu flori de vis. Aceste creații prind viață prin mâinile magice ale Mădălinei Zlamparet, designer-ul SinestezicGarden of Dreams se numește noua ei colecție care vrea să ne poarte prin tărâmuri magice pline cu flori și despre care vom afla mai multe imediat.

Hai să pășim împreună în lumea magică a Mădălinei și să aflăm mai multe despre ea.

Cum a început Sinestezic să prindă viața?

Brandul Sinestezic a început să prindă contur în anul 2016, inițiat iar apoi condus, de trei pasiuni ale noastre: pictura, moda și business. Am început cu crearea unei colecții de îmbrăcăminte ready-to-wear, business/casual, însă între timp am avut o cerere mai accentuată pentru ținute de ocazie, astfel am decis să schimbăm direcția brand-ului înspre această nișă. Am continuat apoi cu crearea rochiilor de seară la comandă, bespoke.

Iți amintești de primul articol creat?

Cred că aveam 15 ani când am creat primul articol vestimentar, o rochie de seară, pe care am purtat-o la un eveniment. A fost o rochie din voal nude, pe care am aplicat mărgele albe. A fost o rochie foarte admirată și acest lucru mi-a dat încredere să continui în domeniu, ca designer vestimentar.

Moda sau stil?

Ambele sunt importante, însă noi încercăm să ne focusăm mai mult pe stil deoarece aici apare și unicitatea. Unic în adevăratul sens al cuvântului este sloganul Sinestezic și ne dorim să punem în valoare individualitatea femeilor cu ajutorul ținutelor noastre. Trăind într-o lume în care se pune prea mult accent pe aparențe, ne-am dorit să transmitem femeilor că frumusețea nu constă în perfecțiune, ci în unicitate.

Cum crezi ca e stilul femeilor din România?

Nu consider că femeile din România sunt caracterizate de un stil anume. În țara noastră se simt influențe din diferite colțuri ale lumii, în special în rândul tinerelor cu vârste de până la 35 de ani. Ne place în schimb să spunem că majoritatea femeilor din România sunt foarte cochete.

Unic în adevăratul sens al cuvântului este sloganul Sinestezic.

Cum vezi femeia care poartă Sinestezic?Femeia care poartă brandul Sinestezic nu poate fi caracterizată după un tipar anume. Creațiile noastre se adresează tuturor femeilor care vor să încerce ceva personalizat și nou. Nu există limită de vârsta, statut sau credințe de orice fel. Creațiile noastre sunt apreciate în special de femeile care doresc să își evidențieze frumusețea și individualitatea cu rochii de seară personalizate.

Cine e Mădălina în viața de zi cu zi? Care e povestea ta?

Sunt designerul brandului Sinestezic. Pictura este una dintre pasiunile mele iar cele mai multe creații ale noastre sunt imprimate cu ilustrații pictate de mine. Am studiat Designul Vestimenar la Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca și Artele la Ecole Supérieure d’Art et Design de Saint-Etienne din Franța, pe perioada unui semestru.

În viața de zi cu zi sunt pur și simplu o femeie pasionată de frumusețile naturii, de pictură și design. Sunt soția unui om extraordinar alături de care lucrez la acest concept. Îmi plac lucrurile simple și cu bun gust și îmi încep majoritatea dimineților cu o cafea bună, un creion și o hârtie.

Cea mai mare provocare întâlnită?

În momentul în care am început să avem mai multe cereri pentru ținutele de ocazie, de zi și de seară și am hotărât să facem o schimbare a direcției brandului. Aceasta a fost o provocare destul de mare, în special din cauza timpului care a fost foarte scurt. A trebuit să dăm dovadă de flexibilitate, să o luăm de la capăt cu tot ceea ce înseamnă idei și planuri. Pe urmă o altă schimbare, relativ mare, a fost și relocarea noastră în Baia Mare, care până la urmă s-a dovedit a fi benefică.

Pictura a fost prima sau design-ul vestimentar?

Pot să spun că pictura a fost prima mea dragoste, iar pasiunea pentru design-ul vestimentar am dezvoltat-o pe parcursul anilor de liceu și apoi de facultate. Norocul meu este că am reușit să le îmbin astfel încât, în momentul de față nu aș putea să le mai diferențiez. Să îmi văd picturile cum prind viață pe femeile care poartă rochiile Sinestezic, este un lucru minunat.

Cât timp îți ia să transpui o pictură pe o rochie sau pe o cămașă? Care e procesul?

Folosim cele mai noi tehnologii, de înaltă calitate, astfel încât să putem transpune povestea de pe foaia de desen, pe ținutele clientelor noastre. În momentul în care finalizez pictura, aceasta este scanată la o rezoluție ridicată, iar pe urmă este imprimată pe material cu ajutorul unei prese. Imprimeul este foarte rezistent în timp și la curățare.

Este un proces de durată și necesită munca mai multor persoane, dar reprezintă un detaliu foarte important pentru noi, un detaliu care aduce femeilor un sentiment și mai mare de admirație și unicitate.

Să îmi văd picturile cum prind viață pe femeile care poartă rochiile Sinestezic, este un lucru minunat.

Ce sau cine te inspiră? Ai o muza?De cele mai multe ori găsesc inspirație în natură, oameni, muzică și culoare. Mă inspiră societatea și îmi doresc să valorific formele naturii care de altfel fac parte din viața noastră de zi cu zi.

În plus, alături de poveștile și pasiunile clientelor Sinestezic, reușim să dăm viață unor creații ravisante.

Toate creațiile tale îmi transmit un singur lucru: feminitate. Dar care e stilul tău?

Da, așa este, stilul meu poate fi regăsit cu ușurință în creațiile noastre. Stilul meu este unul feminin și minimalist, îmi plac și prefer deseori hainele pe care le pot accesoriza în mai multe feluri.

Cât la suta e talent și cat la suta crezi că e muncă din tot procesul de creație?

Nu aș putea să le cuantific în procente. Pornim de la talent și inspirație dar munca ocupă un loc foarte important în tot acest proces. Doar la crearea unei singure ținute lucrează cel puțin 3-4 persoane. Munca face posibilă existența produselor și a tot ceea ce înseamnă Sinestezic.

De unde îți iei energia sau ideile?

După cum spuneam și mai devreme, natura, oamenii, muzica și culoarea sunt principalele mele surse de inspirație. De fiecare dată când am nevoie de un nou suflu, mă regăsesc printre ele.

În plus sunt foarte motivată de dorința de a crea ceva extraordinar, de a inspira și de a ajuta femeile, astfel încât să arate minunat, să se simtă minunat și să-și depășească limitele. Momentul în care vezi că lucrurile pe care ți le-ai propus prind contur, îți oferă o energie nemaipomenită.

Stilul unei femei nu este reprezentat doar de ce îmbracă ci și de ceea ce exprimă, mai exact de o combinație între acestea. Atât timp cât ești conștientă de faptul că ești unică, stilul devine o joacă.

Ce pregătești pentru viitor pentru Sinestezic?În momentul de față, lucrăm intens la colecția made to measure de rochii de seară, Garden of Dreams,  pe care o vom lansa în scurt timp. Pentru că ne dorim ca experiența clientelor noastre să fie cu adevărat unică, le vom da posibilitatea de a-și personaliza piesele vestimentare din această colecție cu ilustrațiile dorite. Pur și simplu voi picta ilustrația ce o reprezintă pe fiecare clientă în parte.

Odată cu lansarea colecției, vom lansa și magazinele online, sinestezic.com fiind varianta în engleză iar sinestezic.ro varianta în română.

Urmezi tendințele?

Da, țin cont și de tendințe, dar pentru brandul Sinestezic încercăm să păstrăm un croi clasic al ținutelor. Creațiile noastre sunt definite de culoare, mai mult decât de formă.

Care e elementul sau articolul tău preferat pe care îl porți sau care te definește?

Poate te-ai aștepta să zic o fustă sau o bluză sau chiar o rochie, dar defapt este vorba de un accesoriu și anume pălăria. Port o pălărie din fetru cu borul mare pentru zilele mai puțin însorite, iar vara optez pentru pălăriile din lemn de tei. Simt că asta mă caracterizează în totalitate și mă face să mă simt bine.

Ce sfaturi ai pentru femeile care își caută stilul și nu îl regăsesc?

În primul rând, femeile trebuie să învețe să se simtă bine în pielea lor. Stilul unei femei nu este reprezentat doar de ce îmbracă ci și de ceea ce exprimă, mai exact de o combinație între acestea. Atât timp cât ești conștientă de faptul că ești unică, stilul devine o joacă.

Multumesc Madalina pentru interviu si va multumesc si voua pentru rabdare si pentru fiecare vizita!

Lasă un răspuns