Beauty, Outfits

Accesoriul cel mai important? Parfumul.

Accesoriul cel mai important? Parfumul.

Nu stau deloc pe ganduri cand spun asta. Rar mi se intampla sa uit sa aplic parfum inainte sa plec de acasa, iar cand fac asta, parca sa simt incompleta. Sau chiar mai rau, dezgolita.

Pe langa faptul ca este semnatura fiecaruia dintre noi, este si un mod unic de a ne pune amprenta. Atunci cand simtim un parfum, automat il asociem cu  o persoana cunoscuta care ne-a ramas in minte. Daca ne-a placut parfumul lui sau ei, evident. Sau chiar daca nu ne-a placut parfumul. Acest accesoriu nevazut poate sa ne ridice pe inalte culmi si sa primim zeci de complimente, sau sa ii facem pe cei cunoscuti sa fuga de langa noi.

Ce putem face ca sa nu indepartam oamenii de langa noi cu mirosul parfumului?

Ei bine, sa fim atenti in primul rand la ce tonuri are parfumul. Si in al doilea rand la cantitatea pe care o aplicam. Parfumul trebuie sa ne reprezinte in totalitate. Adica sa se potrivesca cu personalitatea noastra si sa il lasam sa vorbeasca despre noi. Dar chiar daca este semnatura noastra, asta nu inseamna ca trebuie sa aplicam toata sticluta pe noi ca sa lasam parfumul sa vorbeasca pentru noi. Nu, dimpotriva, indica o nota de eleganta si cata candtitate de parfum aplicam.

Cum alegem parfumul?

Ne gandim ce mirosuri ne plac in general si ce gusturi. Daca ne place vanilia, automat nu o sa ne deranjeze mirosul vanilat dintr-un parfum. Daca mie imi plac tonuri lemnoase si mirosul de cafea, atunci o sa aleg un parfum care are in componenta aceste ingrendiente.

Din punctul meu de vedere, unul dintre cele mai frumoase complimente pe care le putem primi este “ce bine mirosi”.

Care sunt componentele unui parfum?

  • notele de varf
  • notele de mijloc
  • notele de baza

Parfumurile sunt impartite in mai multe categorii:

Parfumul este cel mai concentrat dintre toate.

Stiati ca un parfum poate contine intre 20 si 40% uleiuri esentiale care sunt diluate intr-un alcool special?

Apa de parfum este cea mai comuna cu 7-14% uleiuri esentiale si nu este atat de rezistenta pe piele.

Apa de toaleta contine doar 1-3% uleiuri parfumate iar majoritatea dintre ele se evaporă in primele ore de la aplicarea pe piele.

Moschino Pink Bouquet este un parfum floral cu accente delicate de mosc. Cu acest articol am deschis seria de articole despre parfumuri. Compozitia sa este creata special pentru o persoana tanara, jucausa si eleganta ce vede lumea in roz. Este un parfum ce poate fi purtat intreg anul.

Acest parfum iti aduce o stare de bine si parca, atunci cand il porti, chiar vezi lumea toata in roz. Are note jucause, si desi este mai dulceag, m-a atras mosc-ul ca ingrendient principal. Il puteti trece pe lista de cadouri atun ci cand va ganditi sa oferiti un cadou plin de personlitate si jovialitate. Il gasiti in parfumerii, site-uri de specialitate sau chiar in Duty Free-urile BestValue.

Cred ca acest parfum se regaseste pe lista mea de top 5 parfumuri preferate. Care este parfumul vostru favorit?
P.S. Stati aproape pentru ca o sa mai apara si alte articole cu aceasta tematica parfumata.

Multumiri speciale: Stefana Palade si Lensis Photography pentru pozele minunate din acest shooting.

Lasă un răspuns