Lifestyle

Unplug yourself

Tu ce faci cand ai nevoie sa te deconectezi?

Pofta de viata uneori vine la pachet cu nevoia de a te deconecta.

In weekend s-ar putea sa ai singurele momente cand poti sa fii tu cu tine si atat. De cele mai multe ori stiu ca nu se intampla asta. Ba ca trebuie facut ceva sau ba ca intervin milionae de alte “altceva”. Ca si cand cineva vrea sa ne faca in ciuda si apasa pe o pedala de acceleratie invizibila ca timpul sa treaca extrem de rapid.

Profita de acest timp liber si nu iti mai face atatea probleme. Sau te intrebi: “cum adica sa nu fac nimic?”. Da, exact, am anticipat si stiu ca la asta te gandeai. Fix asa, chiar nimic. Sa fii constient ca ai nevoie de asemena momente este cel mai bun lucru pe care il poti face pentru tine.

Mereu mi-a placut sa am tot soiul de activitati si sa nu stau o clipa. Stiti vorba aceea ca iti vine sa te urci pe pereti? Ei bine, asa eram eu. Cand aveam “momente moarte” in care sa nu am ce sa fac imi venea sa ma urc pe pereti si nu aveam stare. Pana cand am pus o frana si am zis STOP. M-am uitat in jur si mi-am dat seama ca nu e nevoie sa am activitati mereu ca sa fiu multumita sau doar pentru ca asa trebuie. Am stat si mi-am adunat toata energia pe care o pierdeam in timpul saptamanii sau pe care mi-o “furau” alte persoane in mod voit crezand ca asa se pot ei incarca.

M-am oprit din analizat si, in schimb, m-am bucurat de ceea ce mi se intampla. Uneori faceam haz de necaz, alteori radeam cu lacrimi. De mine, de altii sau cu altii. Sau intr-o criza de ras toate 3 variantele.

Tu cand ai ras ultima data din tot sufletul? Cand ai ras ultima data cu cu lacrimi? Sau cand ai incercat sa povestesti ceva apropiatilor si nu reuseai sa te opresti din ras?

Cat de banale sunt anumite momente, insa cat de importante sunt in acelasi timp. Si ca sa realizezi asta ai nevoie sa te deconectezi. Pui punct, inchizi tot si te retragi intr-un loc unde iti incarci bateriile, desi tu esti deconectat.

Uite asa am ajuns sa pretuiesc zilele linistite si sa pretuiesc acest timp cand nu fac nimic. Sa ai parte de liniste e exact ceea ce ai nevoie. Iar atunci cand e galacie sa fie doar de la rasul tau ca sa ii molipsesti pe cei din jur.

Hai, opreste toata zarva din capul tau si relaxeaza-te asa cum stii tu mai bine si in felul tau. Da-ti voie sa fii asa acum. Peste ceva timp iti vei multumi, iar cand vei obosi din nou, stii ce ai de facut.

 

Lasă un răspuns