Events

Weekend activities | #clujing

IMG_7758

Cand vine vorba de lucruri pe care le avem de facut in Cluj, niciodata nu ajungem sa ne plictisim pentru ca mereu este ceva care ne atrage atentia. De data aceasta weekendul acesta am sarbatorit Zilele Clujului.

Sincera sa fiu nu planuiam sa ies prea mult in acest weekend pentru ca am foarte multe lucruri de pregatit pentru finalul facultatii incat am si uitat de ce avea sa se intample zilele acestea prin centrul orasului, dar norocul meu este ca am mereu prieteni care sa imi ridice moralul si sa ma scoata la o gura sanatoasa de aer curat.
Am acceptat rapid propunerea si am ajuns la trei evenimente intr-o singura seara, mai exact sambata seara, a doua zi in care sarbatoream minunatul Cluj.

IMG_7739

Prima oprire a fost la Tabara medievala unde ca in fiecare an se organizeaza lupte demosntrative cu razboinici daci si ateliere de pielarie, tesatorie, ceramica, unde sunt expuse si produsele gata confectionate. Mai erau organizate si diferite scenarii de lupta unde orice trecator avea posibilitatea de a incerca macar o data sa vada cum sa atace cu sabia sau sa se apere cu scutul de otel.

IMG_7745

IMG_7760

IMG_7773

Nu puteam sa trec pe langa Piata Unirii si sa nu ma opresc la Recitalul de muzica clasica. Povesteam mai demult intr-o postare mai veche ca sunt o iubitoare de muciza clasica inca din scoala generala si incerc cat de des pot sa ajung la cate un spectacol de teatru sau opera ca sa imi incarc doza de cultura. Ma bucur foarte mult cand se organizeaza acest gen de spectacole in Piata Unirii pentru ca asa are acces un numar mult mai mare de persoane la spectacol si este minunat sa stai in aer liber si sa te bucuri de spectacol. Vara trecuta am participat la punerea in scena a piesei “Carmen”, iar anul acesta astept cu nerabdare sa vad cu ce ne mai surprind cei de la Opera Nationala Romana Cluj-Napoca.

IMG_7777

IMG_7780

IMG_7786

Din Piata Unirii am plecat spre Muzeul de Arta Cluj-Napoca pentru Noaptea muzeelor unde am admirat operele pictorului Valentin Codoiu, dar si alte exponate de arta decorativa pe care le mai puteti vedea si aici.

IMG_7785

IMG_7779

IMG_7794

Ultima oprire a fost in Parcul Central pentru Festivalul Luminii 2016 unde ca de fiecare data munca cercetasilor si a tuturor voluntarilor a fost apreciata si admirata de toti participantii. Festivalul a ajuns anul acesta la a 12-a editie, iar noi speram sa ne surprinda in fiecare an asa cum stiu ei mai bine cu aranjamentele lor specifice si cu ambientul extraordinar de placut in ciuda faptului ca era aproape bezna in parc.

cats

catsa

A fost o seara maraton, dar ajuns la timp in toate locurile si ma bucur tare mult ca in acest an toate aceste evenimente s-au “potrivit” in aceeasi seara. Sper ca v-am transmis si voua putin din aerul de sarbatoare din acest weekend de la Cluj si sper ca v-a placut acest “mini” tur pe care l-am facut impreuna in acasta postare!

Voi cum v-ati distrat weekendul acesta?

Va imbratisez cu drag!

alb

Lasă un răspuns